F & N telah berkembang sejak beberapa tahun yang lalu dan boleh didapati di negara-negara ini

Hari ini, F&N adalah sebuah syarikat terkemuka di Asia yang mempunyai kepakaran teras dan berdiri kukuh dalam industri makanan dan minuman, harta dan penerbitan & pencetakan. F&N mempunyai kekuatan dalam pemasaran,pengagihan,penyelidikan,pembangunan jenama dan pengurusan kewangan. F&N menyediakan sumber-sumber utama dan menetapkan hala tuju strategik untuk anak-anak syarikatnya di ketiga-tiga industri tersebut. F&N memiliki pelbagai jenama terkenal yang mendahului pasaran seperti bir, tenusu, minuman ringan, hartanah kediaman, pusat membeli-belah runcit, kediaman servis serta perkhidmatan penerbitan dan percetakan.

Disenaraikan di Bursa Saham Singapura, F&N mempunyai dana pemegang saham sebanyak hampir $ 7 bilion dan jumlah aset yang bekerja lebih daripada $ 13 bilion. F&N berada di lebih 20 buah negara merentasi Asia Pasifik, Eropah dan Amerika Syarikat.

Hari ini,  F&N terdiri daripada kebanyakannya perniagaan teras milik penuh di Malaysia dalam minuman, tenusu lembut dan hartanah. Dari segi pecahan perniagaan, bahagian minuman ringan telah menyumbang kira-kira 50 peratus daripada hasil dan keuntungan manakala 50 peratus adalah dikongsi antara tenusu dan bahagian kaca. Pembangunan hartanah muncul hanya dalam tahun kewangan 2004-2005 sebagai penyumbang baru ke baris dasar umpulan.Makanan dan minuman F&N makanan adalah bahagian yang memenuhi keperluan pengguna dari semua lapisan masyarakat dengan produk-produk seperti minuman ringan, susu, minuman isotonik sukan, jus, air, minuman ilham asia dan ais krim. Produk-produk inovatif telah dibangunkan dengan teliti untuk menawarkan kebaikan dan kenikmatan kepada pengguna, pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja. 

Kilang minuman ringan di Shah Alam, beroperasi sejak tahun 1996, adalah salah satu kilang yang terbesar dan paling moden seumpamanya di Asia Tenggara.Ia mempunyai keupayaan unik untuk menghasilkan minuman berkarbonat, minuman dalam tin. Minuman F&N adalah satu-satunya syarikat minuman ringan dengan kemudahan pengeluaran di barat dan timur Malaysia.

Operasi tenusu di Petaling Jaya adalah yang terbesar di Asia Tenggara dengan kapasiti tahunan sebanyak 7 juta kes. F&N juga mengendalikan sebuah kilang yang boleh menghasilkan produk dengan kapasiti lebih daripada 300 juta tin setahun. Pada tahun 2006, berikutan perjanjian bernilai RM310 juta F&N dengan  Nestle, F&N telah menjadi pengeluar susu dalam tin terbesar di rantau Asia, tiga kali ganda perniagaan dan menambah pendapatan sebanyak RM1 bilion dalam hasil jualan setahun.Untuk menampung pertumbuhan berterusan dalam permintaan, F&N telah melabur di dalam dua kilang tenusu baru di Malaysia dan Thailand.
Rojana Kilang Panoramic View

Kilang di Thailand bertindak sebagai rangka tindakan untuk F&N Dairies. Pengeluaran kemudahan bertaraf dunia yang baru ini state-of-the-art dijadualkan beroperasi menjelang 2012. Pada tahun 2004, Kumpulan F & N telah melancarkan Fasa 1 projek pertama pembahagian harta baru yang ini, sebahagian daripada RM600 juta pembanggunan semula tapak 20-ekar di Sungai Besi dikenali sebagai FraserBusinessPark.