Hampir setiap rakyat Malaysia membesar dengan produk tenusu F&N. Sama ada produk susu pekat manis, susu cair, susu pasteur, susu UHT, krim atau ais jus. Baru-baru ini, kita ditambah dalam minuman yogurt. Perniagaan tenusu F&N berkembang daripada syarikat usahasama dengan Beatrice Makanan Chicago, USA pada tahun 1959 dengan pembinaan kilang susu pekat manis di Petaling Jaya, Malaysia yang pertama di Asia Tenggara.Syarikat Carnation,dari Amerika Syarikat, menyertai perkongsian itu pada tahun 1965 untuk membentuk Susu Premier sebagai cabang pembuatan. Perkongsian ini terbukti berdaya usaha dalam tahun itu, Susu cair sangat berjaya dilancarkan.Dalam satu langkah strategik dalam arena pasaran, Kumpulan telah memulakan langkah pertama ke arah perjalanan yang berjaya dalam perniagaan ais krim.Pada tahun 1989, Kumpulan telah mengambilalih kepentingan Beatrice Makanan dan menyusun semula operasi tenusu di bawah F&N Dairies (Malaysia) Sdn Bhd. Ia terus berkembang dengan pengambilalihan Magnolia pada tahun 1995.

Pada tahun 1998, Kumpulan memulakan perniagaan pasteur.Pada tahun 2008, F&N Dairies melancarkan hidup, gaya hidup baru F&B jenama yang terdiri daripada yogurt, snek bar dan bijirin.Sebahagian besar daripada jangka kejayaan syarikat adalah disebabkan penekanan yang berterusan ke atas budaya "Pelaksanaan dengan Perubahan" yang tertumpu pada tiga elemen teras - orang, strategi dan proses.


Antara Produk F&N (Tenusu) :